Nya fönster i verkstaden

Det är väldigt roligt att det går så pass bra för oss nu att vi faktiskt kan investera i oss själva. Nu har vi precis fått upp nya fönster i snickeriet och det är verkligen ett välkommet tillskott! De gamla fönstren var nämligen i väldigt dåligt skick. De var riktigt snygga gamla fönster, men de läckte otroligt mycket värme på vintern vilket gjorde att det alltid var kallt här inne när det var kallt ute.

Självklart har vi tagit tillvara på de vackra träfönstren och nu ska de få bli ett växthus istället, och de nya fönstren är faktiskt också riktigt snygga och passar bra in i stilen på huset. Förutom att det nu kommer att bli mycket varmare och skönare här (vilket också sänker uppvärmningskostnaderna) så är våra nya fönster mycket mer inbrottssäkra och de stänger också ute ljud bättre. De är helt enkelt bättre på alla sätt och vis!

Smidigt fönsterbyte
Vi kan mycket om trämöbler men inget om fönster, så för oss var det självklart att vi anlitade hjälp för fönsterbytet. Det hela var väldigt smidigt och snabbt gjort och vi är hur nöjda som helst. Vi valde att köpa våra nya fönster från Nordiska fönster eftersom vi fick en väldigt bra deal där och de har riktigt bra produkter av hög kvalitet. Och dessutom var vi som sagt noga med att fönstren skulle passa huset och inte se allt för ”nya” ut. Träfönster var därför ett givet val även för de nya fönstren och vi gillar stilen som Nordiska Fönster har. Det är klassiska träfönster men med en modern design som är en perfekt mix av gamla och nya fönster.

nordiska fönster

Det är ju mycket med det här med U-värde – alltså hur bra fönstren isolerar. Vi stod i valet och kvalet mellan 2-glasfönster och 3-glasfönster men det blev faktiskt 2-glasfönster till slut då det ju faktiskt inte är en bostad det handlar om utan en verkstad, och även 2-glasfönster har bra U-värde hos Nordiska Fönster. Man kan väl säga att i princip alla nya fönster är bra om man jämför med äldre fönster, sedan är det upp till en själv att bestämma om det måste vara det bästa som finns på marknaden eller om det räcker med ett bra och prisvärt fönster. För det är ju förstås dyrare ju bättre fönstret är. Väljer man 3-glasfönster är man nere på U-värde 0,8 på hela konstruktionen vilket är ett extremt bra isolervärde för träfönster, men 2-glasfönster är ändå fullt dugligt och fortfarande ett riktigt bra fönster.

Vi är mycket nöjda med våra nya fönster, och tack vare dem kan vi nu ha det varmt och mysigt i verkstaden i vinter. Och det behövs, för vi har en massa nya spännande projekt på gång!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*