Att hålla kreativiteten vid liv

Vi arbetar inte bara med trämöbler när det gäller design, även om det är så vi tjänar våra pengar. Men om vi inte kunde få utlopp för vår kreativitet på andra sätt så skulle vi förr eller senare bli galna – det gäller att gå utanför sin ”safe zone” då och då så att säga, och experimentera. Annars kommer ens kreativa sida att vissna och dö, på grund av bristen på nya impulser. Dessutom så finns det ytterligare ett skäl till att bejaka sina kreativa impulser i andra medium och utanför jobbet – det är väldigt roligt! För oss som är skapande personer av naturen så krävs inte mycket för att hålla oss glada, utan vi kan hitta på någonting med det mesta.

Lera för stora och små
En spännande sak som vi nyligen upptäckt är lera. Nu är ju lera inte direkt något ovanligt utan det finns många olika sorter att välja mellan. Just den här leran är dock lite speciell, fastän den i huvudsak är tänkt för barn. Det är en lera som aldrig torkar (vilket nästan all annan lera som säljs gör förr eller senare). Produkten är i första hand tänkt för barn och kallas för ”leksand”. Det är ett namn vi inte protesterar mot – den är helt enkelt underbar att leka med och får hjärnan att tänka i nya spännande banor, vilket främjar kreativiteten. Även om den i huvudsak marknadsförs för barn så är det helt klart att även vuxna kan ha roligt med den!

Uppför sig på ett speciellt sätt
Sättet som leksanden (”Kinetic sand”) uppför sig på är väldigt speciellt och oändligt fascinerande. Det går inte riktigt att beskriva i ord så vi tänker inte heller försöka. I stället så kommer här en video som visar lite på hur den uppför sig.

Spännande, eller hur? Nu ska i och för sig sägas att videon får leran att verka lite lösare än den faktiskt är. Det går utmärkt att forma den till olika saker. Men sättet den uppför sig på är definitivt unikt och måste upplevas. Kinetic sand är någonting för både barn och vuxna att ha roligt med!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*